Sivut

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Näytökseen valmistautuminen

Kun kello alkaa lähestyä neljää alkaa minun näytökseen valmistautumiseni.


Merirosvonäytelmästä kun on kyse meikkikin on sen mukainen: ensin perus pohjameikki ja sen päälle pelkkä musta luomiväri. Tämän teen jo kotona, sillä se säästää rutkasti aikaani itse paikanpäällä. Meikki viimeistellään Rämsöössä pukuhuoneessa, levittämällä naamaan tummaa meikkivoidetta joka saa ihon näyttämään ruskettuneelta. Juuri sellaiselta kuin merirosvon ihon tuleekin näyttää. 


Hiuksiini olen käynyt laitattamassa permanentin, joten pelkkä hiusten kastelu kotona ja muotovaahdon laitto riittää. "Etuhiukseni" vedän ponnarilla taakse, sillä miekkailukohtauksissa ne olisivat vain tiellä. Pieni silaus hiuslakkaa ja hiukset ovat varmasti tarpeeksi sotkuisen näköiset, mutta pysyvät myös turvallisesti kiinni. :)


Koruja roolihahmollani ei ole, paitsi iso korvakoru vasemmassa korvassa. (Tämä johtuu osittain siitä etten löytänyt korvakorun toista paria :D)


Aarresaari on musiikkinäytelmä ja minullakin lauluja näytelmässä on. Äänen avausta ei siis saa unohtaa. Olen kolmen vuoden klassisenlaulun opintojeni aikana oppinut monenlaisia äänenavaus tekniikoita, ja niitä olen hyödyntänyt. Avaan äänen useimmiten noin tuntia enne esitystä.


Lähtö kotoa on viiden jälkeen, että ehdimme kuudeksi teatterille. Ensin vaihdan roolivaatteet päälleni ja vien tavarani paikoilleen, sitten kertaamme miekkailukoreografiat. Pieni vartalon herättelykin on paikallaan sillä useitten miekkailukohtausten lisäksi Aarresaaressa on muutama tanssikohtaus, jotka olen koreografioinut.


Pukuhuone on todella pieni, mutta kauniilla säällä osan vaatteista voi vaihtaa ulkona.
Huonommalla säällä taas vanha sanonta "sopu sijaa antaa" astuu voimaan.






Kun kello lähestyy seitsemää ihmiset alkaavat virrata sisään. Silloin näyttelijät häviävät takahuoneeseen, kukin toistamaan omia rituaalejaan. Minulla ei enää kovinkaan suuria paineita lavalle menosta ole, joten paras tapa valmistautua muutaman kymmenen minuutin päästä alkavaan näytökseen on näyttelijäkavereiden kanssa hauskan pito. Kun ensimmäinen kongi soi alkavat näyttelijät lipua, kukin paikoilleen, ja hiljentyä odottamaan kolmannen kongin soimista. Kun kolmas kongi soi, bändi alkaa soittaa ja seikkailu voi alkaa . . .




http://www.ramsoo.fi/kesateatteri/index.html




ZikZak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti