Sivut

tiistai 19. maaliskuuta 2013

There maybe other people like us

Mä syön kaksi levyä suklaata, koska voin
Mä syön kokonaisen salamipizzan, koska voin
Mä jätän meikkaamatta kotona, koska voin
Mä meikkaan paljon kun meen uslos, koska voin
Mä voin katsoa itseäni peilistä, kokematta ahaa elämystä joka aamu
        ja
Mä voin katsoa itseäni peilistä ja todeta näyttäväni hyvältä...

Luin eilen Trendistä artikkelin asioista, mitä naisen pitäisi olla, mitä naiselta odotetaan ja mikä on naiselle paheksuttavaa... Artikkeli kiehautti, ei siksi että ylifeminismi ottaa joskus päähän, vaan siksi että me naiset asetamme itse itsellemme paineita omasta ulkonäöstämme. Samalla kuitenkin syytämme jotain muuta siitä, että meidän pitäisi näyttää siltä tältä ja tuolta. Syy on joko miehissä, yhteiskunnassa, sen hetken muodissa tai ihan missä vaan muussa kuin siinä, että itse emme kelpaa itsellemme. 

Tottakai ihmiselle on vaikea sanoa että "Opettele pitämään itsestäsi" mutta se helpottaisi omaa oloa suunnattomasti. Sanonta "Sinun täytyy oppia rakastamaan itseäsi, ennenkuin muut voivat rakastaa sinua." pitää mielestäni ihan älyttömän hyvin paikkansa. 

Ongelma tosin ei tietystikkään koske vain naisia. Aivan varmasti miehetkin kokevat ulkonäköpaineita, mutta tästä nyt vain on tehty tällainen naistenlehtien suosikki aihe. "Opi pitämään itsestäsi" , "Millainen on täydellinen nainen, lue 10 vinkkiä" jnejnejne. Näitähän löytyy ja jokaisella kirjoittajalla on jotain sanottavaa juuri sinusta ja juuri sinun naiseudestasi. Joko artikkeli kertoo sinulle mitä teet väärin, miten olet epätäydellinen, tai sitten artikkeli kertoo sinulle että teet väärin kun podet huonoa omaatuntoa siitä, että et olekkaan se täydellinen pullantuoksuinen keittiönhengetär. 









Tottakai itsellenikin sattuu niitä "ei niin itsevarmoja päiviä" kun tuntuu, että mieluummin olisin jäänyt sängynpohjalle, mutta eihän meistä kukaan ole täydellinen. :D Kuitenkin haluaisin että ihmiset vähän miettisivät, kuka ja mikä määrittelee, milloin sinusta voi tuntua miltäkin. 










Kun olen menossa ulos ja katson itseäni peiliin, en pode huonoa omaatuntoa sanoessani itselleni "Näytät muuten hyvältä!" Ehkä haluaisinkin haastaa ihmisiä tekemään tätä itselleen. Omaan oloon vaikuttaa suuresti se, millä mielellä katsot viimeisen kenrran peilistä kun lähdet ulos. Tottakai jos uskottelet itsellesi, että olet ruma, kamala ja vastenmielinen niin kehosi ja mielesi jossainvaiheessa alkaa uskoa tätä soopaa. Jos taas uloslähtiessäsi keksit edes jonkin kivan jutun itsestäsi, on ihan varmasti paljon parempi ilta tiedossa. 

Nauttikaa ihmiset! Säästä, keväästä, ystävistä, ruuasta, toisista ihmisistä ja ennenkaikkea ITSESTÄNNE! 

Ootte meinaan ihan huippuja kaikki! (;


1 kommentti:

  1. sanni. rakastan tota biisiä. ja marilynia. ah. JA "Sinun täytyy oppia rakastamaan itseäsi, ennenkuin muut voivat rakastaa sinua." toi on niin totta ja oon kuullut ton aikasemminkin ja se vaan on niin totta! aaaa. Ja tää myös: "Rakkaus uudistuu joka päivä samassa tahdissa kuin sinäkin. Anna itsellesi mahdollisuus." <- toi on täydellinen. Ja se toimii! Viikko sitten annoin itselleni mahdollisuuden ja hehhee kappas keppana miten kävikään ;D

    VastaaPoista