Sivut

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Murhaloukku

Käytiin perjantaina katsomassa Tampereen teatterissa Murhaloukku. Sen on ohjannut Mikko Viherjuuri ja päähenkilöitä näyttelivät Heikki Kinnunen ja Tomi Alatalo.

Murhaloukun juonesta en juurikaan halua sanoa mitään (menkää itse katsomaan). Nuori kirjailija lähettää lupaavan näytelmätekstinsä vanhemmalle kirjailijalle ja tämä kutsuu nuoren aloittelijan kylään kotiinsa.

Istuin ensimmäistäkertaa parvella, josta oli aika mielenkiintoinen näköala. Pidän kuitenkin enemmän permannolla olosta, mutta Murhaloukun kaltaisessa näytelmässä, korkeus ei juurikaan haitannut.

Miinuksia sai mm. Heikki Kinnusen huono artikulaatio. Jos vain joku onnistui yskäisemään samaan aikaan kun Kinnunen puhui, ei puheesta saanut juuri mitään selvää. Muutenkin sanat puuroituivat Kinnusen suussa.

Murhaloukussa on paljon pulssia kohottavia kohtauksia ja erityisen paljon tunnelmaa tekivät äänet ja valot. Kuitenkin itse teksti oli mielestäni aika köyhä. Ilman ammattiteatterin kaikkia upeita lisä mausteita, olisi näytelmä luultavasti ollut melko tylsä. Tottakai muutamat kunnon kilaisut yleisöstä saatiin, mutta tuntui kuin näyttelijäntyössäkin olisivat muutamat (vanhemmat) näyttelijät lepsuneet.

Kuitenkin suosittelen murhaloukkua kaikille. Itsekkin aikalailla pelästyin muutamia kohtia ja niin vahvojen tunteiden herääminen antaa aina plussaa näytelmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti