Sivut

torstai 12. tammikuuta 2012

Ayayay! Óle! Aqua!

Jälleenkerran ajattelin vältellä läksyjen tekoa ja jaaritella jotain...


Eilen lihakset huusivat armoa Hälläesitysten jälkeen ja mikäs muu olisikaan sitten sopinut iltaan kuin flamenco. Oli ihanaa palata lomalta ja tehdä tunnin verran pelkkiä jalantappokoputusharjoituskia. Siitä seuraava puolitunti kerrattii koreografiaa ja muisti yllättävän hyvin kaiken!


Tunnin jälkeen jäin juttelemaan flamenco opettajani kanssa hänen flamenco opiskeluistaan ja koulutuksestaan. Hän suositteli minulle muutamaa espanjalaista flamenco coulua joissa on itsekkin opiskellut.


Miunulla on suunnitelmissa hakea lukion jälkeen Helsinkiin, Lahteen tai Tampereelle teatterikouluun. Kuten kaikki varmasti tietävät häkijoita on monta ja sisään otetaan vai erittäin pieni osa hakijoista joten en todellakaan usko pääseväni ensimmäisenävuotena sisään. (sitäpaitsi Nätyyn otetaan seuraavan kerran oppilaita sisään 2014) Ajattelin siis käyttää siitä seuraavan välivuoden flamencoa Espanjassa opiskellen.


http://www.flamencoheeren.com/index.php?mod=cursos 


http://www.manuelbetanzos.com/?mod=curs 


http://www.flamencoados.com/

Tuossa noita kouluja joita opettajani mulle neuvoi.

Tänään alettiin näyttämötyössä tekemään pätkää Samuel Beckettin Godota odotellessa näytelmästä. Sain ihan hyvän pätkän ja saimmekin tosi hyvän idean toteuttaa kohtauksemme. Itse näytelmähän on todella kummallinen. Se kertoo kahdesta miehestä jotka odottavat herra Godota joka ei koskaan saavu. Näytelmä on kuitenkin kirjoitettu niin, että sen saa helposti muokattua mielensä mukaiseksi.

Nyt pitäisi lähteä kauppaan ja tehdä läksyt. Tällähetkellä kumpikaan ei kovastikkaan innosta. 

Onneksi huomenna alkaa viikonloppu! Kotona minua odottaakin viimeviikon Marple ja muutama muu murha juttu, joita olen laittanut itselleni tallennukselle viikonloppua varten.


Voisin taas vähän myrkyttää teita flamencolla!  Tämä video niille, jotka sanovat, ettei tanssiminen ole miehekästä!

ZikZak

2 kommenttia:

  1. Anteeks mun on pakko päteä että sen näytelmän nimi on "Huomenna hän tulee" ku tehtiin sitä Siikavireen kurssilla itekin. Hauska teos, kieltämättä. (: Ja nyt vaan opiskelukassaa säästämään ystäväiseni, jos vaikka Epsanja kutsuisi sitten lukion jälkeen ;)

    VastaaPoista
  2. :D! Pakko päteä näin TEATTERIOPIN viime kurssissa käyneenä, että siitä näytelmästä on olemassa useampia nimityksiä: "Näytelmää on esitetty suomeksi myös nimillä Godot, Godota odottaessa ja Godot'ta odotellessa". http://fi.wikipedia.org/wiki/Huomenna_h%C3%A4n_tulee :) Kyllä tosiaan toi Espanja on tosi varteenotettava vaihtoehto. Varsinkin kun meinaan espanjan kirjottaa ensi keväänä. (:

    VastaaPoista