Sivut

torstai 1. syyskuuta 2011

Hiiriä ja ihmisiä

Olin katsomassa eilen Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä näytelmää Hiiriä ja ihmisiä, jonka on kirjoittanut John Steinbeck ja ohjannut Tommi Auvinen.


http://www.tampereenteatteri.fi/index.php?mid=4&pid=6&id=63


Näytelmä oli melko raskas ja jaettu hieman kummallisesti, sillä ensimmäinen puolisko kesti paljon pidempään kuin toinen puolisko. Huomasin jo väliajalla kuinka hieman kokemattomammat teatterinharrastajat olivat levottomia ja kertoilivat kuinka olivat melkein nukahtaneet ym. Näytelmä oli siis selvästi ollut heille liian raskas seurattava. No myönnettävähän minunkin on, että aikapaljon voimia vei, kun kaksi tuntia kuuntelin lähes pelkkää dialogia.


Roolisuoritukset Ola Tuomiselta ja Ville Majamaalta olivat todella hyviä!!!
Molemmilla oli omalla tavallaan haastava rooli ja tarinankin ollessa noin vakava, ei näyttelijällä kovin helppoa ole. Erityismaininta täytyy tehdä kuitenkin Ville Majamaan mahtavasta tavasta esittää kehitysvammaista. Hän ei hetkeksikään herpaantunut lavalla ja piti yksinkertaisen Lennien roolin hyvin yllä kokoajan.


Hieman paikkani jäi minua harmittamaan. Istuin 12 rivillä ja kuuluvuus niin taakse oli jostain syystä hieman huono. (Vielä kun muutamaa penkkiriviä minua edempänä ollut opiskelija tekstasi puhelimellaan ja viestinmerkkiääni soi vähän väliä.) Myös näyttelijöiden ilmeet jäivät minulta melkolailla näkemättä huonon paikkani vuoksi.


Pakko nyt vielä täällä hieman ihmetellä asiaa jonka puimme jo äidinkilentunnilla tänään. Nuorten teatterikäyttäytyminen! Ihmetyttää kyllä suuresti kuinka joku maksaa 15€ siitä, että pääsee tekstaamaan teatterin penkille. Myös teatterin henkilökunnan toiminta ihmetytti kun kesken ensimmäisen näytöksen joku henkilökunnan työntekijä alkoi taskulampulla näyttämään myöhässä tulleille paikkojaan. Kyllä oli näyttelijöillä varmasti töitä, kun piti pysyä roolissa samalla kun joku sohii taskulampulla silmään.


Suuri hatunnostoni siis kaikille näyttelijöille! Totesin pitäväni melkein enemmän roolisuorituksista kuin itse tarinasta.






En siis suosittele Hiiriä ja ihmisiä -näytelmää ihan ehkä ensikertaa teatteriin meneville, enkä välttämättä nuorillekkaan.




Mukavia syyspäiviä!


ZikZak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti