Sivut

lauantai 17. syyskuuta 2011

Italia III

Tänään olikin suunnitelmissa lähteä Milanoon viettämään shoppailupäivää.

Sokerin täyteisen aamupalan jälkeen lähdimme hotellin respaan ostamaan bussilippuja. NOH! Virkailija pahoitteli ettei voi myydä meille lippuja, koska ei löydä lokeron avainta jossa lippuja säilytetään. Hän kuitenkin neuvoi, että läheisestä kirjakaupasta saisimme liput ostettua. Kirjakauppias, erittäin huonolla englannilla, selvitti meille että jossain päin, vasemmalla, on kioski josta saamme liput. Tässä vaiheessa kyselimme että emmekö voisi ostaa bussilippuja bussista kyytiin noustessamme. "Ette! Tämä on Italia!" vastasi nuori neiti kassan takana. Ehkäpä noin kilometrin kävelymatkan jälkeen tosiaankin löysimme lehtikojun josta ostimme liput. 

Rautatieasemalla lipun osto automaatista sujui mutkitta (yllätys, yllätys) ja pääsimme helposti junaan. Tunnin junamatkan jälkeen hyppäsimme pois valtavankokoisella rautatieasemalla, Milanon keskustassa. Siitä lähdimme kävelemään kohti eilen merkkaamiani vaatekauppoja ja Duomoa.

Pysähdyimme kävelymatkallamme syömään ravintola Bianco Latteen. Ruoat olivat todella hyviä ja valtavan kokoisia. Italiassa on täysin erillainen koira kulttuuri, kuin meillä Suomessa. Syödessämme sisällä ravintolassa, pahinpaan ruuhka-aikaan, sisään marssi peräti kolme pariskuntaa pikkukoiransa kanssa. Yhdelle koiralle tuotiin jopa tuoli ja niin se katseli kopastaan tuolinpäältä kun omistajansa söivät. Kun lähdimme ravintolasta huomasimme, että jono oli kasvanut ulko-ovelle saakka. Satuimme siis todella hyvään aikaan syömään!!!

Ja sitten se alkoi! Aivan mieletön shoppaaminen! :D Kiertelimme varmaan 50 eri liikkeessä ja kävelymatkaa tuli yhteensä n.10km. Mukaani tarttuivat: nahkatakki, kengät, farkkuliivi, shortsit ja poncho. Kuvia en, harmi vaan, saa tänne ainakaan ennen tiistaita. Meillä kun ei ole minkäänvaltakunnan kameran johtoja mukana!

Kun shoppailut oli shopattu ja kaiken maailman Italianherkut syöty, alettin pikkuhiljaa valmistautua takaisin Bergamoon lähtöä. Junaliput asemalta ostettuamme ehdimme vielä kierrellä rautatieaseman sisällä olleissa muotiliikkeissä. 

Pian huomasimme, että sää oli muuttunut radikaalisti. Kaunis ja kuuma helleilma oli muuttunut ukkosmyrskyksi. Hetkenaikaa Milanon rautatieasemalta olivat sähkötkin poissa, mutta onneksi matkaan lähdettiin vain muutaman minuutin viivellä. 

Bergamon rautatieasemalla odottelimme luultavimmin n. vartin taxia, jonka jälkeen pääsimme hotellillemme. Nyt on ihana käydä suihkussa pesemässä kaupungin pölyt pois ja mennä vällyjen alle! Huomisen sää on kuulemma samallainen kuin tänäiltana, mutta ei saa masentua! Lähdemme käymään Bergamon vanhassa kaupungissa, mikäli respan henkilöt ovat löytäneet avaimet lukolliseen lippukaappiin. :D

Muodikkaita terveisiä!

ZikZak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti